Weinig roering op Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs wist iets hoger te openen, maar zakte na iets meer dan een uur terug naar de slotstand van afgelopen week. Positief nieuws was onder andere de einde van de staking bij Air France-KLM.

Een kort overzicht kwartaal drie 2014

Met nog maar twee beursdagen binnen het derde kwartaal van het jaar te gaan kunnen we alvast forse uitslagen van de AEX noteren. 0,12% tot 0,49% op het bord is geen slechte uitslag. Ook de ASML blijft het in dit derde kwartaal goed doen en mag zich met stip de grootste stijger noemen door met 15,5% te klimmen.

Ook Heineken staat in de belangstelling, dit omdat SABMiller een poging tot overname heeft gewaagd. De familie Heineken heeft een controlerend belang, maar is niet gediend van dergelijke overname pogingen. Het aandeel van Heineken steeg dit kwartaal met 12 procent. Ook ING vond een plekje bij de stijgers, de Nederlandse bank steeg met 10 procent. Die stijging is voornamelijk te wijden aan de beursgang van Nationale Nederlanden van afgelopen kwartaal.

De grote verliezers van dit kwartaal zijn Fugro met een verlies van 45 procent en TNT Express met een verlies van 25 procent.

Air France-KLM zet punt achter staking

De staking was volgens de commissaris van KLM De Hoop Scheffer onverantwoord. Afgelopen zondag werd het duidelijk dat de piloten hun werkzaamheden weer zouden vervolgen. Het geleden verlies was om en nabij de 20 miljoen euro per dag. De totale staking zou Air France-KLM zo’n 300 miljoen euro hebben gekost.

Tijdens de staking daalde de aandelenkoers lichtelijk, van €8,68 per aandeel naar €7,49. Door de staking heeft de Franse luchtvaartmaatschappij 350 miljoen euro beurswaarde verloren.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter