Wall Street komt niet in beweging door Yellen

De beurs op Wall Street fluctueerde afgelopen vrijdag met name in de eerste paar uren na de opening door de slotstanden van de dag ervoor. Beleggers wisten niet veel raad met de speech van Yellen, de president van de FED, die Yellen hield op de jaarlijkse conference van bankiers in Jackson Hole.

NASDAQNa een kleine vier uur handelen boekte de Dow-Jones een verlies van 0,1 procent. Ook S&P moest 0,1 procent inboeten. De NASDAQ deed het wat beter en wist een stijging van 0,2 procent op het bord te zetten.

De toespraak van Yellen werd aandachtig beluisterd. Haar toespraak ging over hoe rente sneller moet worden verhoogd dan momenteel gebeurt. Daarnaast gaf ze aan dat het lastig is om precies vast te stellen hoe de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten is hersteld van de crisis. Centrale banken en haar bankiers zullen de komende tijd naar ontwikkelingen moeten kijken en zich niet moeten limiteren aan bepaalde beleidsnormen.

Situatie in Oekraïne belangrijk voor beleggers

Yellen’s toespraak zal ook weinig effect hebben gehad als gevolg van de aanhoudende situatie in Oekraïne. Beleggers werpen een nauwe blik op de situatie. Rusland heeft een hulp konvooi het land in gestuurd, de konvooi die al langere tijd langs de grens van Oekraïne op standby stond. In Oekraïne noemt de veiligheidchef het een overschrijding van de grens. Een directe Russische invasie, was het appél. De veiligheidchef opperde nog wel dat Oekraïne provocatie wil voorkomen. Om die reden zal er geen geweld worden gebruikt tegen het konvooi.

Het zijn zaken waar beleggers tenenkrommend naar kijken. Het zijn situaties waar niemand op zit te wachten, maar waar veel mensen financieel beter en ook slechter van worden. Een hectische periode op een rustige beurs. Een beurs die momenteel niet makkelijk in beweging komt. Er was verder ook maar weinig nieuws voor een duidelijke handelsrichting. Foot Locker werd nog wel even beloond met een stijging van drie procent door positieve kwartaalcijfers. Ook GAP wist een mooi resultaat te boeken, de kledinggigant kon een stijging van 4,5 procent te boeken zetten.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter