Visa pompt geld in startup Stripe

Stripe, de beruchte Silicon Valley betaal-startup en Y Combinator alum, heeft een investeringsronde achter de rug onder leiding van Visa dat de waarde van Stripe op 5 miljard dollar zet. Het nieuwd kwam naar buiten via Re/code en de New York Times.

Stripe is anders dan andere betaalproviders door een programmeur-vriendelijke back-end aan te bieden waardoor apps en online winkels betalingen van iedereen, overal ter wereld, kunnen accepteren.

Stripe telt bedrijven als Facebook en Lyft als klanten en helpt hen credit card betalingen te accepteren terwijl ze totaal onzichtbaar voor eindgebruikers blijven.

Het concurreert met bedrijven als PayPal’s Braintree, de betaalgigant zijn eigen antwoord op een developers gericht platform.

Visa’s investering komt met een partnerschap. Stripe gaat gebruikmaken van Visa’s expertise van beveiliging om consumenten te beschermen en Visa gaat gebruikmaken van Stripe’s technische expertise om zo nieuwe digitale betaalmethodes te exploiteren.

American Express is ook een investeerder en partner van Stripe, met de startup achter American Express Checkout, het antwoord op Apple Pay en mobiele betalingen.

Het rapport suggereert dat het bedrijf iets minder dan 100 miljoen dollar ophaalde deze ronde, dat ook een rol voor nieuwe investeerder Keiner Perkins Caufield & Byers betekende. Dit nieuws bevestigd een gerucht dat al sinds mei in de ronde ging.

In 2014 haalde Stripe zowel een Series C als een Series C-1 onder leiding van Founders Fund en Thrive Capital. Toen haalde ze 150 miljoen dollar op. Een extra 100 miljoen dollar zet de totale investering in Stripe op een 290 miljoen dollar, met 250 miljoen daarvan opgehaald in de afgelopen 18 maanden.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter