Snap, Switch en Argen-X. Just a week in the office

Snap is naar de beurs en John de Mol blijft vechten voor het eigenaarschap van Telegraaf Media Groep. Was er nog meer nieuws voor de actieve handelaar in binaire opties? Natuurlijk. We lopen even de week door.

Telecom nieuws: 5G begint op te warmen

Telecom is natuurlijk steeds meer hetzelfde geworden als gas, water en licht. Bij wie je het ook afneemt, het verschil zit alleen in de tarieven, bundels etc. Het jaarlijkse Mobile World Congress richt zich dan ook steeds minder op netwerk- en dienstinnovaties en steeds meer op de nieuwste smartphones. Toch zit er weer een nieuwe telecom boost aan te komen want 5G – inderdaad, de opvolger van 4G – komt eraan. Naar de winkel hoeft nog niet want de technische standaarden zijn nog niet af. Maar daarna zal er weer grootschalig geïnvesteerd gaan worden door technologieleveranciers en mobiele operators. Interessant als je als belegger op tijd voorsorteert.

John de Mol knokt voor TMG

Talpa heeft zijn inspanningen om de Telegraaf Media Groep in te lijven vergroot. Het bedrijf van John de Mol heeft het bod verhoogd maar is de onderliggende partij in de overnamestrijd. Bestuur en commissarissen van TMG willen alleen praten met Mediahuis/VPE, waarop de Mol boos reageerde:

“Onbegrijpelijk. Voor het afbreken van het proces is geen valide reden en het is in strijd met het waarborgen van een gelijk speelveld.” (De Mol tegen de NOS)

Het Belgische Mediahuis/VPE bezit 59 procent van de aandelen, Talpa heeft inmiddels 20 procent. De Belgen tonen zich in de pers dan ook zeer zelfverzekerd:

“Elk bod van Talpa is kansloos, omdat het geen meerderheid kan halen. Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op succesvolle afronding.”

Snap introductie. Aandeel van 17 naar 24 dollar!

Snap – van SnapChat inderdaad – is naar de beurs. Als ik deze blog schrijf is de New York Stock Exchange (NYSE) nog niet open voor de ‘day after’, maar de introductiedag verliep succesvol. Het aandeel steeg direct van de introductiekoers van 17 dollar tot een niveau tot boven de 24 dollar! Is het daarmee structureel een winnaar? Ik waag wat twijfels te hebben. Er zijn al wat klonen en is de technologische basis – video’s kunnen verzenden die na enige tijd verdwijnen – niet wat te smal voor een structureel succesvol bedrijf? Het aantal gebruikers stijgt (nu 158 miljoen) maar het gebruik per dag lijkt al weer af te nemen. En andere apps bieden nu iets soortgelijks als onderdeel van een grotere set features (Instagram, WhatsApp). Maar goed, ik schrijf deze blog vanachter mijn bureau en niet vanaf het achterdek van mijn jacht. Dus of ik recht van spreken heb?

Nintendo lanceert nieuwe Switch game console

koersontwikkeling nintendoHeb jij aandelen – of opties – Nintendo? Dan zijn het interessante tijden. Het aandeel ging afgelopen zomer als een raket omhoog door de Pokémon Go gekte die destijds heerste. Inmiddels is er ook weer wat van de beurskoers af maar het aandeel is uiteindelijk structureel hoger gebleven dan de koers voor de zomer.

Deze week is er een nieuw speledingetje gelanceerd en ook dat is interessant. De Nintendo Switch is een console die thuis op de tv kan worden aangesloten maar ook standalone en onderweg kan worden gebruikt voor spelletjes. Is het daarmee de ultieme game device of is het ‘vlees noch vis’? We gaan het zien en voor de koers van het aandeel zal het veel uitmaken. Goedkoop is het apparaat nog niet – 330 euro – en veel games zijn er nog niet verkrijgbaar. Maar de eerste levering was wel in no time uitverkocht. Lastig in te schatten dus.

Nederlands-Belgisch biotechnologiebedrijf naar Wall Street?

Argen-X heeft een aanvraag ingediend bij de SEC om een beursintroductie op de NYSE te kunnen maken. Het bedrijf is succesvol met onder andere medicijnen tegen kanker en auto-immuunziekten. Het bedrijf heeft al een notering in Brussel maar wil nu ook op andere plaatsen in de wereld geld ophalen. Een aanpak die door meer biotechnologiebedrijven wordt gehanteerd. Zo heeft ook Galapagos beursnoteringen in Amsterdam, Brussel en New York.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter