Slimme Japanners kopen belang concurrent

De beurs en economie

Aegon en Bam gingen deze week onderuit door tegenvallende kwartaalcijfers. Minder goed nieuws voor de fondsbeleggers dus. Hoewel vanuit BAM wordt gezegd dat zowel de resultaten als de verwachtingen voldoen aan de prognoses –het eerste kwartaal werd winst geboekt, waar een jaar geleden nog verlies werd genoteerd– hadden beleggers blijkbaar gerekend op meer stabiliteit van de orderportefeuille. Het koersdoel van BAM is nu gesteld op 5 euro en het dividend over het boekjaar 2015 is vastgesteld op € 0,02 per aandeel.

Wereldwijd was de stemming de afgelopen week onderhevig aan een sterk wisselend beeld rond economische en conjuncturele ontwikkelingen. Winstprognoses vielen tegen, verliezen bleken regelmatig mee te vallen waardoor het beeld ontstaat dat een ‘voorspelbaar’ koersverloop utopisch is.

Bij het ingaan van het Pinksterweekend was de mineurstemming overigens iets bijgesteld, onder meer omdat is gebleken dat het consumentenvertrouwen in de VS is gegroeid.

Wat deden de koersen?

Op vrijwel alle beurzen is er al wekenlang sprake van een sterk volatiel koersverloop. Daarbij lijken ook gunstige bedrijfsresultaten geen garantie voor een dito koersverloop en resulteren forse verliezen somtijds in meevallende dagcijfers. AEX eindigde 13 mei op 433 punten, en vrijwel alle fondsen leverden deze week fors in, daarin aangevoerd door een deel van de financiële markt, waarbij Aegon op donderdag maar liefst 11,5% moest inleveren en BAM rond de 8%. De AMX sloot op 638 punten.

Economie en de auto- & vliegindustrie

nissan logoDe Japanse autoproducent Nissan neemt een stevig belang van 34 procent in concurrent Mitsubishi. De autofabrikant Mitsubishi zit in zwaar weer, sinds het bedrijf heeft toegegeven dat er jarenlang fouten zijn gemaakt bij het testen van het benzineverbruik van diverse auto’s.

Het Japanse autoconcern Toyota Motor denkt dat de winst dit lopende boekjaar zal dalen, wat de eerste winstdaling in vijf jaar zou zijn voor het bedrijf.

Vliegmaatschappijen in het rood

Turkish Airlines is in het eerste kwartaal diep in de rode cijfers gedoken omdat er minder toeristen naar Turkije komen vanwege de zorgen over terrorisme en de politieke onrust in het land. Het verlies bedroeg ruim 1,2 miljard Turkse lira (298 miljoen euro). Wie weet tijd om eens te kijken naar de binaire opties Turkish Airlines.

Terrorisme heeft EasyJet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 in de rode cijfers gedrukt aldus de NOS. Het neerhalen van een Russisch toestel boven Egypte in oktober, het bloedbad in Parijs een maand later en de aanslag in Brussel in maart zorgden in de hele luchtvaartsector voor een daling van de ticketverkopen.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus