Pensioenfondsen miljarden in de min, centrale banken geven beurzen hoop

Door de barre resultaten die de Nederlandse pensioenfondsen hebben behaald het afgelopen jaar, zijn ze 140 miljard euro pensioenvermogen verloren. Een onderzoek van RTL Z bracht aan het licht dat het volledige vermogen van de fondsen was gedaald van 1400 miljard euro tot 1260 miljard euro. Een gat van 140 miljard.

De pensioenfondsen hadden zelf al eerder aangegeven dat de resultaten flink tegenvallen, het is enorm onrustig op de beurs. Zo is ook de AEX in de laatste twee kwartalen flink gedaald. De fondsen werden hard geraakt door de enorme correcties op de markt als gevolg van onzekerheid, angst en gestagneerde of gematigde groei. Grexit, China, het Midden-Oosten, het speelt allemaal een rok.

Centrale banken geven beurzen weer hoop

Centrale banken wisten beleggers weer wat hoop te geven de afgelopen paar dagen. De Europese Centrale Bank kwam met een belofte omtrent stimuleringsmaatregelen. Alleen de belofte was al genoeg voor een stijging op de beurs. Verder was er nog meer reden tot opluchting gezien de Chinese Centrale Bank een renteverlaging aankondigde.

De AEX wist 1,6 procent winst te maken en ook de MidKap deed het goed met 1,5 procent winst. In Londen won men een procent en de beurzen in Parijs en Frankfurt deden het erg goed met 2,5 en 2,9 procent winst.

Grote bedrijven als Microsoft, Amazon en Alphabet kwamen met uitstekende kwartaalcijfers, wat de stemming op de beurs verder ten goede kwam.

Vrijwel ieder fonds op de AEX eindigde in de plus.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter