Onrust raakt Heineken niet en drukt AEX omhoog

De beurs in Amsterdam is weer licht in de plus, maar de rest van Europa laat een wat minder beeld zien.

In Amsterdam was het met name Heineken die voor de positieve resultaten zorgde. Ook Vopak deed goede zaken op de Amsterdamse beurs. AEX noteerde 0,3 procent in de plus. MidKap wist 0,7 procent te klimmen en in Parijs, Frankfurt en Londen daalde de koers met 0,2 procent. Heineken was de grootste stijger op de AEX en boekte een winst van meer dan 6 procent. Heineken presenteerde zeer goede halfjaarcijfers waardoor beleggers met een gerust hard konden investeren in de Nederlandse brouwer.

Heineken belangrijkste stijger in AEX

Heineken presteerde goed op margeverbetering, maar ook op volume groei. Ze hebben een belangrijke afzetmarkt in Rusland, maar daar lijkt de brouwer momenteel geen last te hebben vna de onrust en de boycot. Heineken merkt op dit moment nog maar weinig van de spanning omtrent de situatie in Oekraïne en Europa en de Verenigde Staten. Concurrent Carlsberg heeft wel flinke last van de handelsoorlog. Het Deense bedrijf stelde de verwachtingen naar beneden bij en verwacht flink in te boeten in de tweede helft van het jaar. Carlsberg moest daardoor al 5 procent inboeten op de beurs.

Een woordvoerder van Heineken zei: “We maken ons natuurlijk wel zorgen over de ontwikkelingen in Oekraïne en de verdere handelsoorlog met Rusland, zoals iedereen zich daar zorgen over maakt.” Van de handelsoorlog ondervinden ze vooralsnog geen hinder gezien de brouwer ook in lokale brouwerijen bier produceert. Daarmee is de Nederlandse brouwer niet afhankelijk van de export.

In de toekomst zou dat wel eens een flink voordeel kunnen zijn voor Heineken als de export van bier vanuit Europa naar Rusland een prominent schaakstuk zal worden in de handelsoorlog.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter