Nieuwe lening helpt Grieken niet verder

Het is onwaarschijnlijk dat Griekenland er met een derde keer steunen weer helemaal te boven komt. Het enige dat dit doet is het vooruit schuiven van alle problemen. Griekenland komt er gewoon niet meer uit zonder dat alle leningen worden kwijtgescholden. De Finse minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini is hier wel redelijk over uit.

Dit zijn geen oplossingen

De minister zei: “Eerlijkheid duurt het langst.” Volgens de minister moeten we aan de feiten gaan geloven. Dit gaat gewoon niet werken en het opnieuw verstrekken van leningen werkt niet. De deal moet niet doorgaan vindt de Finse minister. “Het overbruggingskrediet is geen oplossing en maakt het probleem alleen maar groter. Het wordt tijd dat we iets anders moeten gaan doen, niet alleen omtrent Griekenland, maar binnen de gehele EU.”

Steun vereist

Soini zegt wel dat hij het overbruggingskrediet verplicht moet steunen. “Als gevolg van dit onderwerp heb ik vier jaar lang mijn partij in de oppositie gehouden. We kunnen het programma in deze regering niet blokkeren, we zouden dan worden vervangen en dat is niet de bedoeling.”

Verder zouden de Finnen de geldverstrekking sowieso niet kunnen blokkeren. Het had al eerder toestemming aan de ESM gegeven dat er een noodlening verstrekt zou kunnen worden. Om uit dit noodfonds een betaling te doen is 85% goedkeuring nodig.

Einde van de Europese Unie

Een nieuwe lening aan Griekenland zou het einde van de EU betekenen, min of meer. Het zal in elk geval betekenen dat we over een rode lijn lopen. Het is een gedeeld budget en ook een gedeelde schuld en daarmee zullen de Finnen nooit akkoord gaan. Volgens de Finnen zou dat wel het einde van de EU betekenen.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter