Negatieve sfeer op de beurs houdt aan, AEX opnieuw omlaag

De Europese aandelenbeurs staat in zijn geheel in de min. Brussel meldde waar de groei-en inflatieramingen naar beneden werden bijgesteld en zorgde eigenhandig voor een negatieve sfeer onder beleggers. Ook oliebedrijven doen het slecht, dit door de sterk dalende olieprijs. Brussel is vrij pessimistisch over de economische groei van Europa dit jaar. De rekenmeesters van de EC denken dat de totale groei ongeveer 0,8 procent zal beslaan terwijl eerder dit jaar werd verwacht dat dat 1,2 procent zou zijn.

Door die negatieve sfeer deed ook de AEX het slecht en noteerde 0,6 procent lager. De MidKap moest 0,2 procent inleveren en in Londen, Frankfurt en Parijs was het ook een en al rode cijfers te noteren tussen 0,1 en 0,6 procent. Er was gelukkig ook nog positief nieuws te melden, de kwartaalcijfers van DSM werden goed ontvangen, de aandelen van DSM stegen met 2 procent en werd daarmee koploper in de AEX.

Fugro moest zich opnieuw melden als sterkste daler en stond meer dan 8 procent in de min. Shell moest ook inleveren en zakte 2,1 procent. Total moest 3 procent inleveren en ook in Londen zag men de bui hangen door een 2,2 procent verlies van BP te incasseren. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte naar 77,19 dollar als gevolg van een prijsverlaging binnen de export van Saudi-Arabië voor de Verenigde Staten. Brentolie werd ook goedkoper, de prijs per vat zakte naar 82,96 dollar.

Ordina leverde meer dan 5 procent in nadat ze slechte omzetcijfers presenteerden in het derde kwartaal. Neways moest ook flink incasseren en ging met 9,5 procent omlaag, ook door tegenvallende kwartaalcijfers. Hugo Boss moest 5 procent inleveren en L’Oreal zakte 0,9 procent.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter