Nationale Nederlanden presteert boven verwachting op beurs

Als zelfstandig beursbedrijf wil Nationale Nederlanden ieder jaar een 40 tot 50 procent van de winst uitkeren als dividend. Voor het einde van 2015 moeten meer dan 50 procent van de aandelen van Nationale Nederlanden in Amsterdam op de beurs zijn genoteerd en aan het eind van 2016 moet het hele beursbedrijf er zijn genoteerd.

Woensdag zal er een deel van Nationale Nederlanden naar de beurs worden gebracht door ING. Initieel zal er zo’n 25 procent van alle aandelen naar de markt worden gebracht.

ING maakte bekend het aantal aandelen van 70 miljoen naar 77 miljoen te verhogen met een introductieprijs van 20 euro. Bij het openen van de beurs steeg de prijs naar 21,20 euro.

Hulp van Aziatische investeerders

ING krijgt hulp van Aziatische investeerders. RRJ, Temasek en SeaTown investeren gezamenlijk 1,275 miljard euro in Nationale Nederlanden. In ruil voor de vroege investering ontvangen de partijen een belang van 150 miljoen euro en achtergestelde obligaties in ING samen goed voor 1,125 miljard.

Nationale Nederlanden zou aan de hand van de beursgang zo’n 8 miljard euro waard moeten zijn en zo’n 2 miljard euro op moeten leveren. Bloomberg stelt dat vast op basis van ingewijden. Nationale Nederlanden zou daarmee de grootste Europese beursganger van 2014 zijn. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de prospectus waar alle details in zullen staan.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter