King aandelen kopen, de makers van Candy Crush

King, de maker van Candy Crush naar de beurs, aandelen kopen interessant?

Het razendpopulaire spelletje Candy Crush Saga kennen we bijna allemaal. Zelfs als we het zelf nog nooit hebben gespeeld. De Zweedse maker, King Digital, gaat naar de beurs en moet volgens de berekeningen zo’n half miljard opleveren. De definitieve prijs per aandeel werd dinsdag jongstleden vastgelegd en naar verluidt zal King Digital 15,5 miljoen aandelen voor 22,50 dollar per stuk naar de beurs brengen.

Huidige aandeelhouders brengen 6,7 miljoen aandelen naar de beurs en zullen daarmee 499,5 miljoen dollar of plusminus 360 miljoen euro ophalen.

King Digital gaf zelf aan dat de prijs van een aandeel tussen 21 en 24 dollar zou komen te liggen. Het volwaardige bedrijf wordt met de huidige 22,50 dollar per aandeel op een waarde van 7,1 miljard dollar gezet.

Wat of wie is King eigenlijk

King Digital is opgericht in 2003 en heeft in de afgelopen 11 jaar meer dan 180 games op de markt gebracht. Candy Crush is hun grootste succes, welke in november 2012 werd uitgebracht. De gratis app is meer dan 500 miljoen keer gedownload en er wordt flink verdiend aan de in-app aankopen van spelers. Dankzij het immense succes van het puzzelspel wist de Zweedse onderneming haar omzet afgelopen jaar te vertienvoudigen. Het bedrijf zette 1,9 miljard dollar om, hield het 568 miljoen dollar over, dat terwijl een jaar eerder nog 8 miljoen dollar onder aan de streep overbleef.

Riccardo Zacconi, founder en CEO van King Digital, geeft in de prospectus van de beursgang aan dat ze willen cashen. Nu zegt de founder dat natuurlijk niet in zoveel woorden, maar kunnen we niet anders concluderen dat de founder een aardige bom duiten in het zakje kan steken. Naar verluidt zal de topman zo’n 566 miljoen dollar bij kunnen schrijven.

Aandelen King kopen?

King Digital brengt spelletjes op de markt en met Candy Crush hebben ze ongekend succes geboekt. Een bedrijf als King Digital heeft voldoende creatief instinct in huis om een vergelijkbaar succes te kopiëren. De vraag is nu of dat gaat lukken en of het bedrijf geen one-hit-wonder is. In elke geval spannend genoeg dus om zelf ook eens te kijken wat de koers King doet!

Voorafgaand aan Candy Crush verdiende het al 8 miljoen per jaar aan haar spelletjes. Toch gingen de cijfers afgelopen jaar ietwat omlaag. Zo verdiende het bedrijf 621 miljoen dollar in het derde kwartaal en in het laatste kwartaal 602 miljoen dollar. Volgens de onderneming kwam dat doordat Candy Crush minder omzet maakte.

Het bedrijf heeft haar zinnen gezet op een volgende spel genaamd Farm Heroes Saga, dat in januari 2014 werd uitgebracht. De komende maanden zullen uitmaken of King Digital wederom een succes-paardje heeft lopen of dat het vanaf nu bergafwaarts is. Het is en blijft natuurlijk een aardig risico, maar wie er snel bij is zou wellicht een leuke winst kunnen boeken.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter