JD grootste Chinese internetonderneming op Wall Street

De grootste Chinese internetwinkel JD.com, dat voor Alibaba en Aliexpress de beurs op is gegaan, heeft 1,8 miljard dollar opgehaald op de beurs in New York. Momenteel is JD.com de grootste Chinese internetonderneming op Wall Street. JD.com is te vergelijken met Amazon.com en zette 93,7 miljoen te koop voor 19 dollar per stuk. Hiermee heeft het bedrijf een marktwaarde van 26 miljard dollar.

De 41-jarige oprichter en voorzitter Richard Qiangdong Liu is dankzij de beursgang miljardair geworden en bezit nu meer dan 3 miljard dollar. Liu heeft 84 procent van de aandelen in handen van JD.com.

Alibaba heeft onlangs ook beursgang aangevraagd op Wall Street en hoopt in augustus de papieren rond te hebben. Alibaba wil dan graag 1 miljard dollar ophalen met de notering en dat zal betekenen dat JD.com alsnog de grootste Chinese internetonderneming is dat genoteerd staat op de New Yorkse beurs. Hoeveel aandelen Alibaba naar de beurs brengt is nog niet bekend, dat zal in de komende maanden ongetwijfeld naar buiten worden gebracht.

Het aantal groeiende Chinese ondernemingen dat op de beurs verschijnt in Amerika is een voorbode van het nog altijd sterk groeiende China. De Chinese economie wordt steeds belangrijker voor de wereldeconomie en zal met deze beursgangen haar stempel blijven drukken op de economie van Amerika, maar ook op die van Europa.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter