Italiaanse beurs wil graag een luxe probleem

Italië is een van de weinige landen waar men nog een potentiële lift kan ondervinden op de beurs. Er zijn al een hele hoop bedrijven door de crisis gekomen, flink afgevallen en hun overtollige verliezen en schulden verloren. Deze bedrijven komen er weer beter uit en heeft natuurlijk als voordeel dat de economie een klein beetje aantrekt en ze weer geld kunnen gaan verdienen. En als de economie nog wat verder aantrekt zullen de bedrijven sneller groeien.

De Italiaanse ondernemingen hebben nog een klein beetje een duwtje in de goede richting nodig. Buitenlandse beleggers hebben bijvoorbeeld nog niet echt belang bij Italiaanse aandelen. Met name door onzekerheden omtrent regelgeving en het juridische systeem. Als je bijvoorbeeld wordt aangeklaagd dan kan zo’n zaak al gauw een jaar of tien duren. En daar zit niemand op te wachten.

Italia-IndependentMaar in de mode- en luxe sector loopt alles op rolletjes. In de laatste vijf jaar zijn de beursgangen van Ferragamo, Cuccinelli, Yoox, Italian Independent en Moncler samen goed voor 1,6 miljard euro. Maar naar verluidt stonden er partijen klaar om samen voor 21 miljard euro te beleggen. Er is dus enorme vraag naar de Italiaanse luxe sector.

Erop of eronder

De luxe sector is een van de sectoren waar nog een hele hoop kansen liggen voor beleggers. Een van de grote problemen van deze sector is de afwezigheid op de beurs, dit omdat Italiaanse bedrijven in deze sector voornamelijk familiebedrijven zijn. Deze moeten wel de beurs op willen en om dat voor elkaar te krijgen is er een kleine verschuiving binnen de cultuur nodig. Er zijn meer dan 1000 bedrijven geschikt om de beurs op te gaan en binnen vijf jaar is dit haalbaar voor 100 van die bedrijven. Het gaat veelal op bedrijven gericht op specifieke niches, ondersteund door de plaatselijke bank en hebben meer geld en/ of een nieuwe eigenaar nodig om te kunnen groeien.

Naast de luxe sector zijn ook vele B2B-ondernemingen interessant voor Italië. Doordat het B2B-ondernemingen betreft zijn deze vaak buiten het zicht van beleggers. Om deze bedrijven in het zicht van beleggers te krijgen wordt er gekeken naar partijen met een lange termijn visie en dus niet meer naar durfkapitalisten.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter