Imtech zakt onder de euro en het ECB verdict

ECB FrankfurtOok op de beurs staat de zomer te beginnen. De Europese Centrale Bank gaat de beleidsrente verlagen naar 0,15% (voorheen 0,25%) en er komt een leenstelsel voor de privé sector ter waarde van 400 miljard euro. Hoewel dit allemaal werd gerealiseerd werden de unanieme stemmen maar met moeite behaald. En nu de zomer voor de deur staat lijkt het een saaie bedoeling op de beurs te worden, maar de financiële sector is een onvoorspelbare markt en er kan altijd een hoop veranderen.

Ondertussen zakt Imtech onder de euro gezien het aandeel op de Amsterdamse beurs een zogeheten ‘pennystock’ werd. Imtech werd verkocht voor 95 cent per aandeel. Imtech had vorig jaar een notering in de AEX, maar is nu onderdeel van de MidKap. Het geeft aan dat het bedrijf al enige tijd in de problemen zit en dat ook de beleggers het vertrouwen verliezen in de technische dienstverlener. Imtech daalde met 0,7 procent in de MidKap.

Een kleine opsomming van de week:

  • We vinden de Europese futures terug met een opening van 0,1% tot 0,3% in de plus;
  • De Amerikaanse futures staan op 0,1% in de plus;
  • De Duitse obligaties, ofwel Bund future, openen met 0,14% in de plus;
  • In het Verre Oosten zijn de prestaties wat wisselvallig. Japan opent met 0,01% in de plus, Hong Kong maakt 0,22% verliest, Shanghai draait 0,60% verlies en India opent 0,78% in de plus;
  • De koers van de dollar staat op 1,366 ten opzichte van de euro.

Al met al is weer voldoende voer voor speculatie en kunnen we niets anders doen dan afwachten wat de maatregelen van de ECB tot gevolg hebben. Waar we in elk geval zeker van zijn is dat de Duitse economie flink aan het groeien is en als we slim zijn maken we daar gebruik van. Zowel op de beurs als op de werkvloer. De Amerikanen komen de crisis eindelijk een klein beetje te boven, maar we zijn nog ver van goede resultaten. Wat natuurlijk gevolgen heeft voor de Europese economie. Ondanks alle onzekerheden zien we stijgingen in Duitsland en is de economie en Japan en India ook in vrij goede staat te vinden. Wellicht is het vandaag een interessante optie om naar de Japanse aandelen en binaries te kijken.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter