Europa verliest terrein en Japan boekt winst

In Europa deden de beurzen geen goede zaken, er moest wat terrein ingeleverd worden. Beleggers waren voorzichtig als gevolg van de politieke spanningen in Irak en ondanks de positieve geluiden uit het Verre Oosten bleef het in Europa rustig op de beurs, maar bleven de grote verliezen uit.

AEX kon 0,2% lager op het bord noteren en stond daarmee op 413,78 punten. MidKap daalde ook en deed dat met 0,6% en kwam daarmee op een totaal van 661,04 punten te staan. Parijs en Frankfurt moesten een verlies van 0,4 procent noteren.

Ook in Londen werd er verlies geboekt, de Britten leverden namelijk 0,4 procent in.

Japanse beurs boekt winst

Na een wisselvallige vrijdag boekte Tokyo uiteindelijk toch nog winst. De handel stond voornamelijk in het kader van de Japanse bank. De Bank of Japan bleef naar alle verwachtingen zo doorgaan als vanouds en liet daarmee veranderingen in het monetaire beleid uit. Verder moesten beleggers het macro-economische nieuws vanuit China verwerken.

Nikkei eindigde met 0,8 procent in de plus op 15.097,84 punten. Advantest stond met name in de belangstelling en volgens de Japanse zakenkrant Nikkei heeft Advantest, dat chiptest machines maakt, haar marges voor aankomend boekjaar opgeschroeft. Advantest mocht haar aandeel zien klimmen met 3,5 procent.

HangSengIndexIn Hong Kong mocht de Hang Seng-index een toename zien van 0,7 procent als gevolg van de gestegen detailhandel verkoop in China. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Chinese industrie afgelopen maand met 8,8 procent is gegroeid. In Sydney zakte de All Ordinairies met 0,4 procent en in Seoul moest men genoegen nemen met een procent verlies.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter