Euronext stapt volgende week naar de beurs

Euronext zal vanaf volgende week op de beurs zijn te vinden. Het beursbedrijf zal haar aandelen verkopen voor een prijs tussen de 19 en 25 euro. Tegen die koers zal Euronext tussen de 1,33 en 1,75 miljard euro waard zijn. Aandelen zullen vanaf 20 juni worden verhandeld op de Euronext beurzen in Amsterdam, Parijs en Brussel. Aan het einde van het jaar zal er ook een beursnotering in het Portugese Lissabon volgen. Wat de definitieve prijs per aandeel zal worden, wordt op 19 juni bekend gemaakt.

Euronext aandelen voor particulieren

Er is maximaal tien procent van alle aandelen gereserveerd voor particulieren uit Nederland, België, Portugal en Frankrijk. Geïnteresseerde beleggers kunnen zich tot aan 18 juni 17:00 uur inschrijven. Ook werknemers van het beursbedrijf krijgen de mogelijkheid aandelen te kopen met een flinke korting van twintig procent. Echter krijgen personeelsleden een ‘lock-up periode’ voor de kiezen en zullen dus niet direct hun aandelen kunnen verkopen.

ABN Amro en ASR betrokken bij beursgang

Een groep institutionele beleggers heeft in totaal 33,36% van de aandelen gekocht tegen 4% korting. ABN Amro is een van die institutionele beleggers en bezit 1,64% van Euronext. Verzekeraar ASR is eveneens een institutionele belegger en bezit 0,83%. Deze beleggers beloven op zijn minst drie jaar de aandelen vast te houden.

Een blik werpen op de dividend

Euronext wil graag 50 procent van de nettowinst als dividend uitkeren en voorziet op de middellange tot lange termijn een jaarlijkse groei van 5%. Binnen hoeveel jaar dat zal zijn wil Euronext nog niet melden.

Afgelopen jaar behaalde Euronext een omzet van 481,7 miljoen euro waarvan 87,5 miljoen euro winst. Het jaar daarvoor haalde Euronext 113 miljoen euro winst en in 2011 haalde Euronext 191,3 miljoen euro winst. Een aardige terugval kunnen we concluderen, maar Euronext verwacht alsnog een groei door te maken door onder andere nieuwe producten te ontwikkelen.

Daarnaast hoopt het beursbedrijf de komende drie jaar zo’n 60 miljoen euro te besparen. Dit willen ze bereiken door een efficiëntere werksfeer en korten op IT.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter