De Europese beurs blijft rood gekleurd

Afgelopen dinsdag stonden de Europese beurzen er weer rood gekleurd op. Beleggers kozen het hazenpad nadat ze maandag een aardige winst hadden geboekt. Daarnaast werd er gewacht op de beleidsvergadering van de Federal Reserve van later op de dag.

Voor sluitingstijd stond de AEX een procent in het rood, zakte de MidKap tot 1,4 procent en wisten ook de beurzen in Frankfurt en Parijs het niet in de plus te houden. Zij zakten respectievelijk met 1,5 procent en 0,8 procent. In Londen was er een kleine winst waar te nemen met 0,2 procent.

Fugro grootste verliezer

Bodemonderzoeker Fugro is de grootste verliezer op de AEX met een verlies van 4,7 procent. Het bedrijf kampt met verlies als gevolg van een dalende olieprijs en stond daarnaast ook in de Haagse rechtbank tegenover DGA Boskalis. Boskalis wil van een bescherming constructie af welke Fugro in werking heeft gesteld om een eventuele overname tegen te gaan.

Delta Lloyd grootste stijger

Delta Lloyd was de grootste stijger op de AEX met 2,4 procent. De verzekeraar verkocht nieuwe aandelen om zo de financiële positie verder te versterken. Een nieuwe aandeelhouder heeft een heel groot deel van deze nieuwe aandelen gekocht.

Sainsbury’s levert opnieuw in

Op de Londense beurs is Sainsbury’s de grootste verlizer met 1 procent. De supermarktketen zag voor de vijfde keer op rij de omzet teruglopen van haar winkels welke langer dan een jaar open zijn. Een klein lichtpuntje is dat de afname in omzet wel iets minder was dan analisten aanvankelijk stelden.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter