Damrak beleggers niet geroerd door bedrijfscijfers

Er blijven maar cijfers regenen van bedrijven uit de Verenigde Staten, maar het wist de beleggers niet veel te roeren. Damrak moest een klein verlies incasseren, maar wist toch op donderdag weer een kleine plus op het bord te noteren. De plus werd genoteerd op de groeicijfers uit zowel China als de Verenigde Staten. In de AEX was Elsevier de grootste winnaar, maar ook Ten Cate wist een aardige winst te boeken.

Ook elders in Europa wisten de beurzen zich licht te herstellen. Parijs sloot 0,5% hoger, Frankfurt wist een winst van 0,1% te boeken en Londen bleef gelijk. De cijfers uit Duitsland bleken sterk volgens analisten, maar het cijfer uit Parijs vonden de analisten maar tegenvallen.

In Duitsland was BASF een van de grotere dalers, BASF moest een verlies incasseren van 2%. Het Finse Nokia deed het wat beter, zij voerden de winst in het tweede kwartaal van dit jaar nog eens op en boekten op de beurs een winst van 7,7%.

Op de Aziatische beurs waren wat gemengde resultaten te bekennen. Nikkei moest 0,3% indammen en in Hong Kong kon er een winst van 0,5% worden genoteerd. In Seoul wist LG met de bedrijfscijfers het aandeel met 4% in waarde op te schroeven.

In de MidKap regende het ook een en al cijfers. Een van de verrassingen op de MidKap was TomTom dat een flinke omzetstijging presenteerde in het tweede kwartaal van dit jaar. TomTom is dankzij deze resultaten ook positief over het komende half jaar. De koers van TomTom steeg met 4,6%.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter