Chinese beurs boekt record-verlies

In China maakte de beurs zo vlak voor het weekend geen beste beurt. Na een dramatische week zakt de Chinese beurs in het donkerrood. Zowel de beurs in Shanghai als in Shenzhen zakten met meer dan zes procent. Sinds 2008, de start van de financiële crisis, stonden de beurzen nooit meer zo laag als vandaag. Het totale verlies op de Chinese beurzen is op 13 procent te noteren.

Analisten zijn al langer in dubio over de stabiliteit van de Chinese economie en de financiële instellingen van het land. Ook vragen ze zich af in hoeverre de hoge beurskoersen wel kloppen en of de beurs nu bezig is met een correctie. Economen houden rekening met een financieel crisis scenario. Volgens Reuters zouden de rode cijfers met name het einde van de enorme groeiperiode inluiden. Herstellen van de woningmarkt zijn ook tekenen voor beleggers dat de Chinese overheid niet langer geld in de economie gaat en blijft injecteren.

Al met al zorgden de geruchten, feiten en statistieken voor een massale verkoop op de markt. Op woensdag zagen we een klein lichtpuntje, maar werd al snel weer onderuit gehaald door een nieuwe reeks verkopen. Verder kwamen er een hoop nieuwe beursbedrijven bij waardoor geld van andere aandelen verhuisde naar deze nieuwe kansen.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter