Beurzen handelen weer met verlies

De beurzen in Europa moesten het weer lichtelijk ontgelden. Het rentebesluit dat deze week door de Federal Reserve publiekelijk wordt gemaakt had nu al wat gevolgen.

Op de AEX moest men genoegen nemen met 0,6 procent minder en sloot dan ook lager op 427,88 punten. De MidKap incasseerde een verlies van 0,8 procent. De beurzen in Londen en Parijs verloren 0,5 en 0,7 procent. Het Duitse DAX in Frankfurt wist 0,1 procent winst te boeken.

Of de Federal Reserve voor het eerst in negen jaar de rente gaat verhogen? Dat is de vraag die beleggers al weken lang proberen te beantwoorden. Men hoopt natuurlijk dat de Federal Reserve wat geduldig blijft in verband met de onrust op de Chinese financiële markten. De lage rente van dit moment is goed voor de economie, maar verhoogt ook de vraag naar aandelen.

Slechts vier fondsen in Amsterdam wisten in de plus te eindigen. Op de AEX was AEGON de grootste stijger met 0,8 procent winst. Informatie leverancier RELX was daarna de grootste stijger met 0,4 procent winst. RELX profiteerde van een advies verhoging door Exane.

Boskalis was de grootste verliezer met 4,2 procent nadat het een advies verlaging ontving van ING. Gemalto werd ook afgewaardeerd door Amerikaanse bank Goldman Sachs en verloor daardoor 2,7 procent.

In Zwitserland moest Credit Suisse 1,6 procent inboeten. De Zwitserse bank zou wat private bankactiviteiten willen verkopen in Amerika. Verder zou het management volledig worden aangepakt.

In Frankfurt klom de Deutsche Bank 0,5 procent. De grootste Duitse bank kondigde dit jaar al eens een bezuiniging aan van miljarden. Volgens persbureau Reuters zou het aantal medewerkers met zo’n 75.000 mensen worden verminderd.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter