Beurs beweegt voort op angstig fundament

Vrijdag ging de AEX onderuit en dat is natuurlijk een slechte zaak. Het was een nasleep van de diverse dalingen op Wall Street die op donderdag de AEX, de dag erna op vrijdag de das om deed. De Amerikaanse bank JP Morgan Chase presenteerde slechte kwartaalcijfers en spoorde daarmee beleggers verder aan om koerswinsten te verzilveren.

AEX diende direct vanaf het begin aardig wat in te leveren door genoegen te nemen met 1,6% verlies. De Midkap-index moest ook een verlies waarnemen van 1,5% en ook buiten de landsgrenzen ging het niet al te best op de beurs. Ook index in Frankfurt zakte 1,5% en in Parijs kampten ze met een daling van 1,1%.

De cijfers van JP Morgan Chase waren geen reden voor vreugde, er werd namelijk maar liefst 20 procent minder winst gemaakt. Toch zeggen de experts dat komende week de cijfers weer aan zullen trekken, maar staan de verwachtingen bij de beleggers nog op een laag pitje. Er kan dus nog het een en ander gebeuren en wellicht is het een aangename verrassing. Het is nog te vroeg om te oordelen over de situatie, het tweede kwartaal zal meer uitwijzen over de koers van zowel de Amerikaanse bank als de beurs in het algemeen.

Het lijkt erop dat de winstcijfers in de Verenigde Staten wel weer aan zullen trekken, maar in Europa zal de winst een stuk hoger komen te liggen. Dat zal ook mede dankzij de ECB zijn, die hier en daar met diverse maatregelen de economie stimuleert. Zo voert de ECB bijvoorbeeld een verlaging van de rente door, wat zo zijn positieve stempel op de economie zal drukken.

Al met al gaat het niet slecht op de beurs, maar toch is er nog geen reden voor absolute vreugde. Het rommelt op de beurs, zowel in Amerika als in Europa. Hoewel diverse experts zeggen dat de economie weer aantrekt blijven de beleggers toch vrij skeptisch. De beurs beweegt voort op angstig fundament.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter