Beurs Amsterdam nauwelijks verandering, Wall Street boekt records

Er zat weinig schot in de zaak op de Amsterdamse beurs en ook op de beurzen elders in Europa gebeurde er maar weinig. Op een ietwat onverwachte daling van de verkopen binnen de detailhandel in Duitsland na.

AEX noteerde bij opening op 407,59 punten. MidKap bleef gelijk en opende op 661,73 punten. Londen en Frankfurt bleven nagenoeg inactief en in Parijs moesten ze genoegen nemen met een daling van 0,6 procent. De verkopen in de detailhandel van Duitsland namen met 0,9 procent af in april, dat terwijl de economen hadden gerekend op een toename van 0,2 procent.

Wall Street boekt recordmaand

wallstreetDe Amerikaanse beleggers hebben echter wel een mooie maand op de beurs gehad. Vrijdag werd de beurs op Wall Street namelijk afgesloten met een aantal records. Dow-Jones sloot 0,1 procent hoger en steeg daarmee naar een recordhoogte van 16.717,17 punten. S&P 500 boekte een winst van 0,2 procent en boekte daarmee ook een recordhoogte op 1923,57 punten. De Nasdaq moest 0,1 procent verlies noteren, maar maakte over de hele maand mei bijna 3 procent winst. Een goede maand dus voor de Amerikaanse beurs en het zal het vertrouwen van de beleggers de komende maanden ten goede komen. Of het ook zijn effect zal hebben op de Europese beurs en in het bijzonder de Amsterdamse beurs moet nog blijken, maar er is goede hoop!

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter