Beleggingstips 2018. Waarin gaan we beleggen komend jaar?

Benieuwd naar wat beleggingstips 2018? Ieder jaarwisseling stel je jezelf als belegger natuurlijk de vraag waar je het komende jaar in moet investeren.

Zijn er trends waar je bij moet zijn? Hoe zit het met je binaire optiekansen? En welke coins moet je kiezen? Veel sites en bladen als De Belegger laat ieder jaar deskundigen aan het woord over hun tips. Deskundig altijd met een klein voorbehoud natuurlijk. Want de echte zieners worden geen betaald adviseur, maar richten zich op hun eigen beleggingsfonds.

beleggingstips 2018

Welke deskundigen gaven hun beleggingstips 2018?

Daar zitten interessante namen bij als Corné van Zeijl van Actiam, Martine Hafkamp van Fintessa en Cees Smit van Today’s Groep. Maar ook financieel journalist Janneke Willemse, Jim Tehupuring van Probeleggen en technisch analist Bas Heijink van ING. Een mix dus van enerzijds beursanalisten die naar achterliggende bedrijfsontwikkelingen en markttrends kijken, en daarnaast technische analisten die hun voorspellingen baseren op de koersontwikkelingen zelf.

De favoriete beleggingstips 2018 van de beursanalisten

Laten we even een paar opvallende en minder opvallende kooptips bekijken van het bovengenoemde gezelschap. Een aantal aandelen werd vaker genoemd:

  • Wereldhave wordt vaker genoemd, ondanks het feit dat vastgoed zoals winkelpanden het natuurlijk moeilijk heeft. Er is op veel plaatsen te veel capaciteit. Desondanks zien veel experts Wereldhave in deze lastige markt als een witte raaf met veel potentie.
  • Ook BAM wordt door meer partijen genoemd. Het bedrijf heeft nogal wat teleurstellingen achter de rug, maar dat is volgens de analisten inmiddels verwerkt in de koers en er zijn veel mogelijkheden om verbeteringen door te voeren.
  • Boskalis heeft het lastig gehad door onder andere de lagere olieprijs, maar heeft maatregelen genomen en zal zich het komende jaar weer positief laten zien volgens meerdere analisten. Er ligt voldoende werk te wachten in de offshore en baggermarkt.
  • Absolute favoriet bij de beleggingsexperts is Ahold Delhaize. Een van de analisten schat het synergievoordeel tussen deze partijen op minimaal een half miljard euro. Ook de winst loopt op en het aandeel staat vergeleken met branchegenoten laag. Bovendien wordt volgend jaar een deel van de eigen aandelen teruggekocht. En eten en drinken doen we immers altijd?
  • General Electric is bij een tweetal analisten favoriet. Dit conglomeraat was ooit een beurslieveling maar staat nu eigenlijk te laag genoteerd. Het bedrijf is in veel markten actief en zeker nu de olieprijs aantrekt, lijkt er weer winst in te zitten.
  • Het laatste bedrijf dat door meer analisten werd genoemd is Aegon, dat volgens velen te laag is geprijsd. Bovendien gaat de Amerikaans tak van branchegenoot AXA naar de beurs en dat is vaak het moment dat beleggers ook weer aandacht voor soortgelijke bedrijven krijgen.

Andere beleggingstips 2018

Naast de vaker genoemde bedrijven – meestal bekenden bij het grote publiek – kwamen de experts ook met verrassender namen. Namen waarbij het vaak gaat om een markt die nog moet ontwikkelen. Of een niche met veel potentieel:

  • 3D Systems werd genoemd door Martijn Meijer van Wijs & Van Oostveen. In een markt die nog klein is maar heel veel potentieel heeft, maakt dit bedrijf 3D printers en software. Er zijn weinig sectoren waar geen 3D-printing toepassingen zijn. Van kunstharten tot auto-onderdelen en zelfs woningen. Als we beseffen dat die markt nog aan het begin staat, kon dit wel eens een hele goede tip zijn.
  • Technische analisten kijken naar koersontwikkelingen en wiskundige trends die daarin zijn te herkennen. Dat zegt vaak minder over de markt zelf. Ik weet dan ook niet of ik het enthousiasme van technisch analist Bas Heijink voor Diamond Offshore Drilling direct kan delen. Dit bedrijf doet aan diepzee boringen voor de energie-industrie. Ik vraag me af hoe die markt zich ontwikkelt als je de maatschappelijke weerstand hiertegen ziet en vooral ook de snelheid waarmee schonere energiebronnen momenteel worden ontwikkeld. Om die reden had ik zelf een beter gevoel bij het advies van Martijn Meijer voor Xinyi Solar, een producent op het gebied van zonnecellen. Al zijn er in die markt wel sterker presterende partijen.
  • Waar relatief weinig partijen naar kijken, lijken de pure IT-bedrijven te zijn. Alleen Martine Hafkamp nam Equinix – dienstverlener op het gebied van data storage – op in haar lijst. Geen gekke suggestie als we zien dat steeds meer bedrijven hun IT naar de cloud verplaatsen en de hoeveelheden data die we genereren jaarlijks groeien.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Geef een reactie