Atheense beurs wederom op zijn gat

Griekenland stapt mogelijk uit de Europese Unie en dat zorgde maandag wederom voor onrust op de beurs. Als gevolg daarvan daalde de aandelenbeurs in Athene weer flink, dat terwijl de rente op de staatsobligaties van Griekenland opliep. Aan het begin van de middag zakte de Griekse beurs in met iets minder dan 4 procent. Hiermee staat het weer op het laagste niveau sinds juli 2013. De tienjarige staatsleningen van de Grieken zag een verhoogde rente van 9,2% tegenover net onder 9% aan het einde van vorige week.

Duits weekblad Der Spiegel gaf al aan dat de Duitse overheid zich al voorbereid op een vertrek van de Grieken uit de EU. Toch liet een woordvoerder weten dat de Duitsers de Grieken graag onveranderd binnen de EU wil houden. Griekse overheid zal zich in dat geval dan wel aan bepaalde afspraken moeten houden.

Griekse verkiezingen

Op 25 januari gaan de Grieken weer naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De verkiezingen staan in het geheel in het eken van de bezuinigingen welke Griekenland afgelopen tijd heeft doorgevoerd om de noodleningen van andere Europese landen en het IMF terug te kunnen betalen. Syriza, de radicaal-linkse partij, is de meest populaire partij volgens de peilingen, met name door hun belofte de afspraken met de kredietverstrekkers te herzien.

Afgelopen jaar zag de economie van de Grieken er voor het eerst sinds 2007 er weer beter uit en liet het tekenen van groei zien. Echter is de Griekse economie nog steeds 20% kleiner dan vóór de crisis. Ondanks alle besparingen is de staatsschuld verder opgelopen en is nu ongeveer 175% van de totale Griekse economie. Meer dan 25% van alle Grieken zit zonder baan.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter