Alibaba’s groei versneld met opkomst IPO

Alibaba Group Holding Ltd’s omzet groeide flink in het laatste kwartaal van 2013, goede timing gezien de Chinese internetonderneming zich opmaakt voor de prospectus aankomende week. Het Chinese bedrijf is van plan om naar de beurs te gaan en kiest een uitstekend moment.

Prospectus Alibaba maandag gepresenteerd

Alibaba zal naar verwachting aankomende maandag de prospectus presenteren, diverse bronnen melden dat het de grootste IPO sinds de beursgang van Facebook Inc in 2012 wordt. Alibaba heeft zelf nog geen commentaar gegeven. Het bedrijf draait voor vier vijfde op de Chinese consumentenmarkt en haalde in het laatste kwartaal van 2013 een omzet van 3,06 miljard dollar. Een kleine 66% hoger dan een jaar ervoor. De cijfers werden dinsdag gepresenteerd samen met de cijfers van het eerste kwartaal van 2014.

De beursgang van Alibaba wordt met grote verwachting opgewacht en experts verwachten een nieuw record aan het aantal beursgangen van V.S. tech debutanten. Aangespoord door de succesvolle IPO van Twitter in 2013 en ook Alibaba ziet nu een kansje om te scoren op de beurs.

Kosten voor de beursgang Alibaba

Alibaba is van plan om een derde van de kosten voor de beursgang in de vorm van bonussen uit te geven om de prestatie van verzekeraars te vergroten. Het bedrijf is van plan om 1,1 procent van de totale IPO te besteden aan kosten waardoor de totale pot voor deze kostenpost een kleine 200 miljoen dollar waard zal bevatten.

Mijns inziens is het kopen van een paar aandelen Alibaba een interessante keuze. Zeker gezien de Chinese economie nog altijd een van de meest sterke en groeiende van de wereld is. Alibaba is voor 24 procent van Yahoo en dat zal ook de Amerikaanse economie ten goede komen.

Ik koop in elk geval een stukje Alibaba!

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter