ABN Amro wil in voetsporen KPN als volksaandeel

Particuliere beleggers kunnen massaal aanspraak doen op de beursgang van de ABN Amro. De langverwachte en enorm veelbesproken beursgang is eindelijk in aantocht. Particuliere beleggers kunnen zich dus met een zogenaamde voorkeursbehandeling gaan inschrijven. Particulieren krijgen 250 aandelen toegewezen, hierdoor kan de ABN Amro net als KPN ooit was, een volksaandeel worden.

ABN Amro zal voor een prijs van 16 tot 20 euro per aandeel op de beurs verschijnen. Voor 250 aandelen betaal je dus 4000 tot 5000 euro, maar je kunt je ook voor minder aandelen inschrijven. Alleen heeft meer natuurlijk de voorkeur van de bank.

Echter is het niet allemaal zo eenvoudig, er zit nog een klein addertje onder het gras! Als particulieren zich voor meer dan 10% inschrijven op het aantal aangeboden aandelen dan wordt de pro rato verlaagd. Het gaat dan om 18,8 miljoen aandelen wat met een prijs van 20 euro op 376 miljoen euro komt. Inschrijven voor particulieren eindigt op 18 november 17:30 uur en instituten en pensioenfondsen hebben een dag langer de tijd om zich in te schrijven.

Het is niet iedere dag dat een preferente toewijzing al in de prospectus wordt vermeld. Zo ging dat in 1994 ook bij KPN toen particulieren geen 250, maar 75 aandelen toegewezen. Verder kreeg men nog een korting van 2,50 gulden op de IPO-prijs van 49,75 gulden. KPN werd om die reden het allereerste Nederlandse volksaandeel.

Binary Jiske

Jiske heeft meer dan gemiddelde interesse in binary options en is dagelijks te vinden achter de computer op zoek naar het laatste nieuws over binaire opties en de handel in CFD . Met haar artikelen wil ze haar kennis over deze opties delen met de lezers.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookGoogle Plus

Laat een reactie achter